Een gezonder leven

Junkfood, steeds minder beweging, veel op de bank zitten en stress. Het mag duidelijk zijn: Nederlanders leven ongezond. Verschrikkelijk ongezond zelfs. Zo ongezond dat de overheid zich zorgen maakt. De kranten staan er bol van. Zorgverzekeringen schieten omhoog, omdat de kosten voor medische zorg die bij dit ongezonde leven horen, niet makkelijk op te brengen zijn. Wat kunnen we hier aan doen? In dit artikel behandelen de levenswijze van een gezonder mens.

 

Hoe word je weer gezond?

Een gezonder leven begint bij jezelf. Als eerste kunnen we adviseren om er meer op uit te gaan. Voor zowel je lijf als voor je geest geeft dat rust. Maak bijvoorbeeld eens een boswandeling, ga langs het strand lopen. Ga er in ieder geval uit. Het verzet je gedachte, maar maakt het zeker ook mogelijk om minder stress te voelen. Maar het belangrijkste is dat je door middel van fysieke beweging ook veel gewicht zult verliezen en gewoon gezonder bezig bent. Het is gezonder om een lange tijd te wandelen, dan de hele middag op de bank naar de televisie te kijken.

 

Gezonder eten

Bij een gezonder leven hoort natuurlijk ook gezonder eten. Dat betekent dat er vanaf nu geen ongezonde, snelle maaltijden meer op tafel worden getoverd. Investeer liever in je voeding en investeer vervolgens in je lichaam. Gezonder eten is niet moeilijk. In de supermarkt zijn talloze gezonde producten te verkrijgen. Het enige verschil is dat je vaak niet de moeite neemt om ze te bekijken. Maar dat ga jij vanaf nu gewoon doen, want je wordt een gezonder mens! Ook drank is belangrijk bij gezonder eten. Drink zo min mogelijk frisdrank en fruitsappen, want die zitten boordevol ongezonde suikers. Kies liever voor thee, water of gezondere vormen van limonade (zoals light).

 

Minder stress

We hebben het voornamelijk gehad over voeding en beweging. Maar een andere belangrijke factor die meespeelt bij onze ongezonde levensstijl is stress. Verrassend vaak komt dat door ons werk. We moeten van alles, hebben vaak te weinig tijd en hebben continu een last op onze schouders hangen. Omgaan met stress vereist een goede aanpak. Ga dus opzoek naar een manier die je kan helpen om met stress om te gaan. Het eerdergenoemde – er lekker op uit gaan – kan helpen om ook stress een plaats te geven. Of liever gezegd: geen plaats. Door je gedachten te verzetten zal je veel minder stress ervaren, maar ook ervaren dat moeilijke problemen ineens niet meer zo moeilijk zijn. Door gewoon niet altijd vast te zitten in je hoofd, kom je ineens tot veel betere opties.

 

Ga in gesprek

Wil je gezonder leven? Kom je er alleen niet uit? Dan is het goed om een professional op te zoeken. Een professional kan je helpen om je leven weer in te richten en zo krijg je een gezonder leven. Een professional kan je zowel er toe aanzetten om te gaan bewegen als om te gaan met de stress factoren. Op die manier kun jij jezelf weer herschikken en een gezonde mens worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *