Waarom het 10 dagen dieet ongezond is

10 kg in 10 dagen! Val ook 5 kg per week af! Je kent kreten wel. Het zijn kreten die passen bij een crash dieet. Het 10 dagen dieet is een groot voorbeeld van crashdieet. In 10 dagen op gewicht? Denk het toch niet.

 

10 dagen dieet

Het idee van een 10 dagen dieet is erg ongezond. 10 dagen lang eet je namelijk minder dan je normaal zou doen. Dat doe je in sessies van vaak drie of twee dagen. Dat betekent dat je drie dagen niet aan het 10 dagen dieet doet en twee dagen wel. Die twee dagen zijn erg ongezond. Want je eet zo verschrikkelijk weinig dat je belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Het gaat er bij een dieet vooral omdat je mindert in calorieën, dus geen vetrijke voeding. Maar wat daarbij vaak vergeten wordt is dat juist deze vetten ook noodzakelijk zijn om goed te kunnen leven. Veel artsen, medisch specialisten en andere experts op het gebied van diëten en voeding maken zich ernstige zorgen over het gebruik van het 10 dagen dieet. Het 10 dagen dieet is dan ook bekend als een van de meest ongezonde diëten van dit moment. Mensen hongeren zichzelf uit om af te vallen. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

 

10 kg?

Het is inderdaad mogelijk om 10 kg te verliezen in 10 dagen tijd, soms zelfs in nog minder tijd. Het is alleen totaal niet gezond. 10 kg in 10 dagen is een aanslag op je lijf. Je lichaam zou overstuur raken van wat het overkomt. Waarom doen mensen dit dan? Veel mensen zijn erg gevoelig voor de cijfertjes. 10 kg in 10 dagen. Wie wil dat niet? Zeker als de zomervakantie voor de deur staat, een belangrijke feestdag aan zit te komen of een andere reden is om slank voor de dag te komen. Mensen zijn gevoelig voor dergelijke diëten. Zij denken niet na over de consequenties voor hun lichaam. Daarbij ervaren ze effect. Eet zelf maar eens een dag minder. Je zult zien dat je afvalt. Denk aan momenten waarop je ziek bent. Dan val je ook af. Maar gezond is het niet.

 

Een crash dieet is nooit gezond

Een crashdieet is een dieet dat je jent om zo snel mogelijk zoveel mogelijk af te vallen. Het crash dieet is echter niet gezond. Een crash dieet is verre van gezond. Artsen maken zich zorgen over het gebruik van het crash dieet. Deze zijn eenvoudig te vinden op het internet gemakkelijk volgen. Omdat je bijzonder weinig mag, heb je weinig ingrediënten nodig. Het gevolg is dat je de hele dag door een hongerig gevoel hebt. Veel mensen kunnen hier ziek geworden. Ze raken zelfs depressief. Daarbij heeft een crash dieet slechts een tijdelijk effect. Je kunt die 10 kg verliezen in 10 dagen tijd. Maar als je daarna weer overgaat tot de orde van de dag, zitten die kilo’s er binnen een week ook weer aan. Dat geschommel zorgt nog voor een dubbele aanslag op je lichaam.

 

Kies voor een dieet met een langer effect

Het mag duidelijk zijn. Het 10 dagen dieet is een voorbode van een verschrikkelijk ongezond te slecht dieet, wat dan niks uit zal halen. Het is dan ook niet raadzaam om aan de slag te gaan met het 10 dagen dieet, laat staan met een ander crash dieet. Veel beter is het om aan de slag te gaan met een dieet dat haar sporen heeft verdiend. En dieet dat let op je lichaam, jouw gezondheid, gezonde voeding en gezonde voeding stoppen. Een voorbeeld van een dieet dat je als alternatief kunt gebruiken voor het 10 dagen dieet is het koolhydraatarm dieet of het eiwitdieet. Deze twee diëten zijn op dit moment erg populair. Ze helpen je om blijvend af te vallen, zonder dat je een hongerig gevoel ervaart en zonder een aanslag te doen op je lichaam.

2 thoughts on “Waarom het 10 dagen dieet ongezond is

  1. Ik kan wel wat meer informatie over het eiwitdieet gebruiken want ik ben van plan om hier vandaag of morgen aan te beginnen. Het dieet bevalt me wel wat ik er op internet van lees en die crash diëten zoals op deze website zullen echt niet gaan werken. Ik denk dat dit heel goed kan gaan die eiwitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *